w a n d a s c h a a p b e e l d e n d k u n s t e n a a r

HOME
  CV
  TENTOONSTELLINGEN EN PROJECTEN
  WERK
  RECENSIES
  CONTACT
   
 

     
 

 

Mammoet op ware grootte van 50 ton IJssel klei bij Kampen.

In ons plan keert de mammoet (tijdelijk) terug in de natuur waar ze 250.000 jaar geleden in het wild leefden. Dat doen we door een mammoet te maken van 50 ton uitgegraven IJssel klei. De liggende mammoet wordt zo'n 3 meter lang en 2,75 meter hoog. Deze zal in de zomer van 2017 voor 4 maanden te zien zijn in de IJsseldelta bij Kampen. Er wordt een speciaal fietspad en een uitkijktoren gerealiseerd. We willen tijdelijkheid, geschiedenis en vergankelijk aan de orde brengen.

In dit natuurgebied, waar op dat moment gegraven en gewerkt wordt aan Ruimte Voor de Rivier door baggerbedrijf Isala Delta, liepen duizenden jaren geleden mammoeten rond. Nog steeds worden er mammoetbotten en -resten gevonden, zoals mammoetkiezen. Prachtige objecten die laten zien hoe groot een mammoet is geweest.

Om onze mammoet te financieren maken wij 500 handgemaakte, unieke en genummerde keramische mammoetkiezen of een andere bijzondere tegenprestatie, die op het crowdfundingplatform voordekunst.nl beschikbaar zijn. Steun ons project en ontvang een prachtige mammoetkies of een van onze andere tegenprestaties. Iedereen is natuurlijk ook van harte welkom om de mammoet te bekijken in zijn natuurlijke habitat, wanneer het project klaar is.